„Văd prostia afișată pe toti pereții politicii. Înainte să faci o plângere penală premierului trebuie să te uiți în Constituție putin. Dacă te uiți acolo, dai de Articolul 107, aliniatul 2, care spune în mod expres că președintele României nu-l poate revoca pe primul ministru. Punct, nu mai există nimic după asta”, a spus Băsescu.

Fostul președinte l-a acuzat dur pe șeful PNL, despre care a spus că nu poate cere urmărirea penală a premierului, spunând despre Orban că s-a transformat într-o slugă a președintelui.

„Sică Mandolină ar fi trebuit să se uite la Articolul 109, aliniatul 2 din Constituție, care spune că numai Camera Deputaților, Senatul și președintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului”, a punctat Băsescu.

„Măcar atâta lucru putea să citească și Sică, că el nu poate cere urmărirea penală ci el poate face cel mult o sesizare sau o solicitare de ridicare a imunității în vederea inculpării. Am însă convingerea că președintele nu ar intra într-un asemenea joc(…) pentru că s-ar compromite”, a mai spus Băsescu.

Tag-uri:
basescu, dancila, premier, plangere, penala, orban, constitutie


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1266.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1266-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Văd prostia afișată pe toti pereții politicii. Înainte să faci o plângere penală premierului trebuie să te uiți în Constituție putin. Dacă te uiți acolo, dai de Articolul 107, aliniatul 2, care spune în mod expres că președintele României nu-l poate revoca pe primul ministru. Punct, nu mai există...

Preluat de la EVZ