Concret, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de externe din statele membre ale Ligii, desfăşurată la Cairo, şeful diplomaţiei palestiniene, Riyad al-Maliki, le-a cerut omologilor săi să îşi recheme ambasadorii de la Washington pentru consultări, ca un semnal de dezaprobare a deciziei preşedintelui american Donald Trump de a muta la Ierusalim ambasada SUA din Israel.

Anterior, Ahmed Abul Gheit secretarul general al Ligii Arabe, declara că decizia statelor este una rușinoasă. „Este ruşinos să vedem ţări care participă alături de SUA şi de Israel la celebrarea mutării ambasadei americane în Ierusalimul ocupat prin încălcarea clară şi gravă a reglementărilor internaţionale, inclusiv a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU”, a susținut Abul Gheit.

Președintele Klaus Iohannis, care susține că se ocupă de politica externă, nu a avut nicio reacție la aceste jigniri. Membrii UE au pregătit o declarație comună pentru a condamna mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, dar aceasta a fost blocată de România, Cehia şi Ungaria.

Guvernul României a evocat ideea mutării ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. România, Cehia şi Ungaria au blocat iniţiativa de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Tag-uri:
israel, avertisment dur, liga araba, Ahmed Abul Gheit, relatii, state, ambasada, ierusalim, tel aviv


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1271.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1271-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Concret, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de externe din statele membre ale Ligii, desfăşurată la Cairo, şeful diplomaţiei palestiniene, Riyad al-Maliki, le-a cerut omologilor săi să îşi recheme ambasadorii de la Washington pentru consultări, ca un semnal de dezaprobare a deciziei preşedintelui american Donald Trump de a muta la...

Preluat de la EVZ