Hamas a sprijinit mobilizarea palestinienilor, dar a declarat că protestele care au făcut ravagii săptămâna aceasta la granița cu Israelul sunt o inițiativă a societății civile și că sunt pașnice.

Doar un oficial grupării teroriste s-a dat de gol afirmând că din cei 62 de morți în ciocnirile de la frontiera cu Israelul, 50 erau membri Hamas. Salah al-Bardawil, a declarat pentru site-ul palestinian Baladna: „62 de persoane au fost ucise. 50 de martiri erau din Hamas. Ce avea de câștigat Hamas, plătind un preț atât de mare?”, s-a întrebat oficialul

Salah al-Bardawil, cel care a făcut această afirmație, „dezvăluie adevărul”, a postat pe Twitter Ofier Gendelman, un purtător de cuvânt al guvernului israelian. „Nu era o manifestație pașnică, ci o operațiune Hamas”, gruparea care guvernează în Gaza.

„Situația din Gaza are foarte puțin de a face cu mutarea ambasadei americane la Ierusalim”, a comentat președintele parlamentului israelian, Yiuli-Yoel Edelstein, cu ocazia unei vizite la Paris. „Este o acțiune foarte bine plănuită de Hamas care folosește populația civilă, inclusiv femeile, copiii, adolescenții, ca scuturi umane.”

Și armata israeliană a acuzat Hamas că s-a folosit de moment pentru a se amesteca în mulțime bărbați înarmați sau având dispozitive explozive, de-a lungul frontierei.

UE a acuzat la unison Israelul pentru că și-a apărat frontiera și nu a permis teroriștilor să pătrundă pe teritoriul său și pe Trump, ca fiind autorul moral al masacrului, pe care el l-ar fi provocat prin mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai jos, puteți vedea un senzațional al lui Pierre Rehov despre rolul Hamas în Gaza și cum folosește femeile și copiii palestinienilor pe post de scuturi umane.

Tag-uri:
hamas, israel, gaza, ue, proteste, morti


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1253.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1253-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Hamas a sprijinit mobilizarea palestinienilor, dar a declarat că protestele care au făcut ravagii săptămâna aceasta la granița cu Israelul sunt o inițiativă a societății civile și că sunt pașnice. Doar un oficial grupării teroriste s-a dat de gol afirmând că din cei 62 de morți în ciocnirile de la...

Preluat de la EVZ