Vineri, angajații operatorului zonal de salubritate din orașul Sânnicolau Mare, câștigător al licitației organizate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADID) Timiş, au declanșat o grevă spontană pentru neplata salariilor și refuză să colecteze deșeurile.

Nu este pentru prima dată când apar întârzieri în colectarea deșeurilor, iar situația se agravează. „Este inacceptabil ce se întâmplă la Sânnicolau. Și noi la Primărie și oamenii care stau cu gunoiul neridicat deși plătesc serviciul de salubritate, ne întrebăm cum este posibil să câștigi o licitație, să ai curaj să semnezi un contract de livrare a unui serviciu și tu ca firmă să nu ai utilaje, să nu ai bani de sediu sau să îți plătești angajații. Felul în care se comportă acest operator este o insultă la adresa tuturor, la adresa eforturilor noaste de a a păstra curățenia în oraș, nu în ultimul rând este o amenințare la adresa sănătății sânmiclăușenilor. Vom continua să sesizăm toate instituțiile care pot sancționa acest operator. Am sesizat Consiliul Județean, am sesizat ADID-ul, vom face toate plângerile scrise posibile, până la Ministerul Mediului, astfel încât operatorul să fie sancționat în cel mai dur mod posibil”, a declarat Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

Sursele EVZ arată că angajații companiei de salubritate din Sânnicolau Mare nu și-au încasat salariile integral de la începutul anului.

Traian Stancu, vicepreședintele CJ Timiș, susține că toate problemele au apărut din vina primarului orașului, care ar fi avut interese să vândă, în numele primăriei, utilajele fostei companii de salubriatte (cu acționar majoritar Consiliul Local) și să închirieze spații, astfel că s-a ajuns ca gunoiul în oraș să fie ridicat de o companie din Brăila, Braicata SRL. Stancu a mai declarat pentur EVZ că a luat legătura cu brăilenii, și că în maxim o oră salariile vor fi plătite.

„Suntem dezamăgiți de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş deoarece noi am anticipat problemele actuale și am atras atenția în repetate rânduri. Ne gândim chiar la o solicitare de reziliere a contractului cu actualul operator de salubritate” a mai adăugat Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

Amintim că probleme cu ridicarea gunoiului se înregistrează, din aprilie în Arad și Timișoara, unde operează o altă de salubritate, Retim.

Tag-uri:
gunoaie, gunoieri, greva, salarii, sannicolau Mare


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1297.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1297-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Vineri, angajații operatorului zonal de salubritate din orașul Sânnicolau Mare, câștigător al licitației organizate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADID) Timiş, au declanșat o grevă spontană pentru neplata salariilor și refuză să colecteze deșeurile. Nu este pentru prima dată când apar întârzieri în colectarea deșeurilor, iar situația se agravează....

Preluat de la EVZ