Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Arad au declarat, vineri dimineața, că arma cu care preotul din localitatea Hășmaș s-a împușcat în cap, miercuri, a fost furată în vara anului trecut de la consulul onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio. Hoții au furat din casa consulului arme, bijuterii, ceasuri și bani.
Locanicii povestesc că preotul ar fi împrumutat arma pentru a împușca vidrele care îi mâncau peștii din pescăria deținută de familia sa, unde a fost găsit decedat. De altfel, polițiștii au descoperit că preotul nu deținea permis de port armă.

“Este adevărat, arma a fost furată de la consulul Italiei la Arad. Mai multe detalii nu pot fi oferite, pentru că este o anchetă în desfășurare”, a arătat IPJ Arad.
Inițial, anchetatorii au exclus varianta crimei, luând în calcul două variante: sinucidere sau accident.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, Nicolae Daniel Belei, a declarat, vineri, că varianta cea mai plauzibilă ar fi că preotul s-a împușcat din greșeală.

“Bărbatul nu deținea permis de port armă, practic arma era deținută ilegal. Mai degrabă este luată în calcul varianta unui accident. Nu rezultă din declarațiile luate că ar fi vorba de o sinucidere. Bărbatul a fost găsit căzut lângă scaun. A venit în noaptea de marți spre miercuri pentru a sta la pândă, era la el la pescărie și, fiind zonă mai retrasă, erau vidre. Probabil că într-un moment de neatenție a apăsat, a fost găsit căzut lângă scaun. Cercetările duc spre un accident”, a afirmat Nicolae Daniel Belei.

Preoteasa a fost cea care, miercuri, în jurul orei 11.00 a anunțat poliția că și-a găsit soțul, preotul Pele Cucu, împușcat pe balta de pescuit pe care o deținea. Polițiștii au găsit lângă victimă o pușca calibru 12 mm, cu o singură țeavă, iar cartușul tras era pentru vânat mic.

Tag-uri:
consulul italiei, preot împușcat, furt, arad, omor, crimă, sinucidere


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1290.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1290-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Arad au declarat, vineri dimineața, că arma cu care preotul din localitatea Hășmaș s-a împușcat în cap, miercuri, a fost furată în vara anului trecut de la consulul onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio. Hoții au furat din casa consulului arme, bijuterii, ceasuri...

Preluat de la EVZ