Hanibal Dumitrașcu a fost operat de medicii de la Spitalul Universitar București în încercarea de a-i stăvili hemoragia cerebrală, dar nu s-a mai putut face nimic. Vineri și sâmbătă, a fost ținut în viață de aparate, dar având și diabet zaharat, starea lui s-a agravat. Duminică, psihologul a decedat.

Hanibal Dumitrașcu s-a născut în 9 ianuarie 1964, în Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Era conferențiar universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea București, unde lucra din 1995. De asemenea, Hanibal Dumitrașcu era coordonator Studii Universitare de Master, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea București.

Imediat după absolvirea facultăţii a devenit preparator în cadrul catedrei de Asistenţă Socială, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – Universitatea București, în toamna anului 1992, (fiind titularizat ca urmare a unui concurs pe acest post), promovând apoi toate gradele universitare până la cel de conferentiar în anul 2006, ca urmare a unui concurs de titularizare.

În calitate de cadru didactic universitar (preparator, asistent, lector, conferentiar), a desfăşurat o intensă activitate în direcţia unui demers permanent de pregătire profesională şi ştiinţifică în aşa fel încât să răspundă cerinţelor de exigenţă specifice mediului universitar. „În sprijinul acestei idei am publicat cărţi, cursuri, articole dar şi interviuri în presa scrisă, radio, televiziune. Am participat la realizarea unor proiecte de cercetare aplicată în domeniile specifice Asistenţei Sociale, şi socio – umanului. Am colaborat în calitate de cadru didactic şi cu Universitatea de Medicină „Carol Davilla” din Bucureşti, precum şi cu Universitatea IRECSON, București. Activitatea didactică în cadrul Catedrei de Asistenţă Socială a însemnat şi îndrumarea de-a lungul anilor a lucrărilor de licenţă a studenţilor de la toate secţiile de Asistenţă Socială ale Universităţii din Bucureşti. De asemenea, consider că am avut o bună contribuţie, an de an, la organizarea examenului de licenţă si a examenului de admitere din cadrul Secţiei de Asistenţă Socială”, se autodescria Hanibal Dumitrașcu în CV-ul său.

La capitolul „Activitate didactică” el nota: cursuri şi seminarii desfăşurate în cadrul Catedrei de Asistenţă Socială a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti:

1. Psihologie Socială Aplicată,

2. Introducere în Psihoterapie,

3. Teoria şi Practica Consilierii în Asistenţă Socială,

4. Dezvoltare Umană,

5. Teoria şi Practica Consilierii Antidrog,

6. Psihoterapii de familie și cuplu,

7. Psihoterapii Individuale și de Grup,

8. Consilierea adicțiilor,

9. Evaluare psiho-socială și metode de coping.

Activitatea didactică în cadrul Catedrei de Asistenţă Socială a însemnat şi îndrumarea de-a lungul anilor a lucrărilor delicenţă a studenţilor de la toate secţiile de Asistenţă Socială ale Universităţii din Bucureşti.

Tag-uri:
Hanibal, dumitrascu, priholog, deces, doliu, AVC, diabet, SUUB, Universitar, Spital


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1450.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1450-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Hanibal Dumitrașcu a fost operat de medicii de la Spitalul Universitar București în încercarea de a-i stăvili hemoragia cerebrală, dar nu s-a mai putut face nimic. Vineri și sâmbătă, a fost ținut în viață de aparate, dar având și diabet zaharat, starea lui s-a agravat. Duminică, psihologul a decedat. Hanibal...

Preluat de la EVZ