Patronul restaurantului fast-food din Capitală în care ar fi consumat shaorma un copil de 3 ani înainte de a muri, a fost audiat, azi, de polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Bărbatul a fost asistat de un avocat, au precizat sursele citate. După deschiderea dosarului, procurorii i-au audiat pe părinții copilului decedat.

Un băiețel de trei ani a decedat, vineri, după ce ar fi consumat shaorma infectată cu salmonela, împreună cu părinții.

Părinții copilului au fost și ei internați, în urma intoxicării.

Salmonela, bacteria din cauza căreia a murit băiețelul, se transmite prin ouăle de rață, prin sosurile folosite la shaorma sau prin intermediul mâinilor murdare. Parchetul a deschis un dosar în urma decesului copilului.

Președintele Asociației pentru Protecția Consumatorului a exlicat că instituțiile statului nu își fac datoria în ceea ce privește controalele pe care ar trebui să le efectueze în cazul unităților de tip fast-food.

“Vina o poartă și instituțiile statului, pentru că nu realizează controale frecvente în astfel de unități alimentare publice. Igiena este esențială în unitățile de tip fast food. Acest caz nu doar la București a fost observat, dar și la Iași unde în ultima săptămână au fost internate 100 de persoane din cauza bacteriei salmonela. (…) Shaormua este periculoasă datorită unor sosuri realizate cu alimente crude, adică maionezele care se fac din gălbenuș crud”, a afirmat președintele APC.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/copil-de-3-ani-mort-dupa-ce-ar-fi-mancat-shaorma-patronul-restaurantului-audiat-48972.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/copil-de-3-ani-mort-dupa-ce-ar-fi-mancat-shaorma-patronul-restaurantului-audiat-48972-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv