„Waze nu le știe chiar pe toate”, a transmis Poliția Română într-un mesaj pe Facebook, în care, pornind de la un dialog în trafic atrage atenția asupra obligațiilor pe care le au șoferii când sunt opriți de polițiști. Postarea a atras sute de comentarii pro și contra ți a generat o dezbatere amplă, astfel că Poliția a revenit cu o concluzie: „Dacă respecți legea nici nu contează unde stă polițistul!”.

„Dialog aseară între un șofer și un polițist:

– Dar nu trebuia să fiți aici!

– De ce?

– Gabriela mi-a zis că sunteți pe strada cealaltă!

– Gabriela fiind cine?

– Fata asta care vorbește la Waze! Aveți ordin de serviciu pentru strada asta? Dacă mi-l arătați suflu…dacă nu aveți, nu suflu!

Concluzii:

1. Nu vă bazați pe aplicațiile de navigație pentru a ne identifica în trafic, uneori și noi le folosim! Vedeți, Waze nu le știe chiar pe toate…

2. Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă. Așa că nu-i cereți documente justificative de care ați aflat din postările binevoitorilor care caută soluții pentru a scăpa de lege! Asta e ca și cum vă urcați în autobuz și-i cereți șoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc!

3. Dacă sunteți reticent și agresiv nu rezolvați nimic! Din contră, asta vă poate agrava situația.

Apropo, există cineva dintre dumneavoastră care a cerut ordinul de serviciu, legitimația etc. când a fost oprit de poliție într-o altă țară? Ne puteți spune și nouă ce reacție au avut polițiștii?”, este prima postare în care Poliția Română avertizează asupra unor situații des întâlnite în trafic.

În urma sutelor de păreri primite, poliția a revenit cu precizări suplimentare: „Legat de polițiștii români care stau ascunși cu aparatul radar, vă facem cunoștință cu Pierre sau Jacque (nu îi știm exact numele), din cadrul Poliției Municipale Amiens din Franța! Până la urmă, dacă respecți legea nici nu contează unde stă polițistul!”

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/mesajul-viral-al-politiei-romane-waze-nu-le-stie-chiar-pe-toate-48973.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/mesajul-viral-al-politiei-romane-waze-nu-le-stie-chiar-pe-toate-48973-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv