Bărbatul a stat trei zile la Vatican, în compania Papei Francisc, în luna aprilie. El a povestit că a discutat cu Papa despre abuzurile sexuale la care l-a supus un preot din Chile, dar și despre orientarea sa sexuală. Povestea dă dovadă de multă compasiune și înțelegere, relatează CNN.

„Mi-a spus: «Știi, Juan Carlos, asta nu contează (orientarea sexuală). Dumnezeu te-a făcut gay. Dumnezeu te iubește așa cum ești. Ar trebui să te iubești și tu însuți și să nu îți faci griji în legătură cu ce spune lumea»”, a povestit bărbatul, într-un interviu acordat CNN.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Vaticanului nu s-a grăbit să dezmintă afirmațiile lui Cruz și s-a rezumat la a spune că „Vaticanul nu comentează asupra conversațiilor private ale Papei”.

Prelatul care l-a abuzat sexual pe Cruz, Fernando Karadima, a fost găsit vinovat de Vatican în 2011. Iar vinerea trecută, toți episcopii din Chile au demisionat, în urma unui summit de urgență de trei zile la Vatican, în care s-a discutat despre scandalurile sexuale în care sunt implicați preoții din Chile, mai spune sursa citată.

Tag-uri:
francisc, papa francisc, declaratii, Fernando Karadima, Juan Carlos Cruz


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1520.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1520-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Bărbatul a stat trei zile la Vatican, în compania Papei Francisc, în luna aprilie. El a povestit că a discutat cu Papa despre abuzurile sexuale la care l-a supus un preot din Chile, dar și despre orientarea sa sexuală. Povestea dă dovadă de multă compasiune și înțelegere, relatează CNN. „Mi-a...

Preluat de la EVZ