Reuniţi în centrul fostei capitale imperiale ruse manifestanţii agitau pancarte pe care se putea citi “Stop torturii!” şi “FSB, încetează să torturezi oamenii!”.
Unii manifestanţi purtau portrete ale unor tineri, arestaţi în urmă cu câteva luni în Rusia şi acuzaţi de terorism, care afirmau că au fost torturaţi de către FSB.

“Oricine poate fi supus torturilor de către serviciile speciale care acţionează după propriile lor legi şi nu se tem de nimic”, a declarat pentru AFP o manifestantă de 37 de ani.

“Trebuie luptat împotriva acestui arbitrariu, nu putem să rămânem tăcuţi”, a denunţat la rândul său un bărbat de 57 de ani.

La jumătatea lunii aprilie, o anchetă a fost deschisă la Sankt-Petersburg pentru a stabili circumstanţele presupusului suicid în închisoare a unui antreprenor despre care avocata sa presupune că a fost torturat şi ucis.

În vârstă de 56 de ani, Valeri Pşenicinîi, arestat şi acuzat de deturnare de fonduri pe scară mare, fusese găsit în februarie spânzurat în celula sa din Sankt-Petersburg.

Potrivit avocatei sale, Larisa von Arev, medicii legişti descoperiseră atunci “urme de arsuri electrice, fracturi, precum şi urme de spermă pe corpul” clientului său.

Apărători ai drepturilor omului denunţă cu regularitate torturile, umilinţele şi maltratările care au loc în închisorile din Rusia, transmite Radio Chişinău.

Tag-uri:
fsb, kgb, tortura, rusia


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1546.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1546-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Reuniţi în centrul fostei capitale imperiale ruse manifestanţii agitau pancarte pe care se putea citi 'Stop torturii!' şi 'FSB, încetează să torturezi oamenii!'. Unii manifestanţi purtau portrete ale unor tineri, arestaţi în urmă cu câteva luni în Rusia şi acuzaţi de terorism, care afirmau că au fost torturaţi de către...

Preluat de la EVZ