Toader a observat că există principii pe care prelungirea mandatului procurorului-șef al DIICOT se putea face, dar modul în care Lazăr a realizat acest lucru i se pare, în continuare, problematic.

„Explicația este una de natură funcțională. Evident că am și eu rezervele mele, de ministru al Justiției, vis a vis de faptul că procurorul general i-a prelungit (c.n. mandatul) fără să-mi spună. Dar pe fond există un principiu care reclamă continuitatea funcționării autorităților și atunci probabil că procurorul general și-a luat măsurile necesare pentru asigurarea continuității actului managerial de la DIICOT. (…) CSM-ul urmează să trimită la rândul lui la Ministerul Justiției, apoi la președinte propunerea de numire a procurorului șef DIICOT”, a declarat Tudorel Toader, într-o intervenție de miercuri la Antena 3.

În aceeași intervenție, Toader a avut un monolog lung, în care a făcut o radiografie a sistemului de justiție din România, care, în sfârșit, pare să își revină, dar asta doar după ce oamenii au început să îi sesizeze problemele și să le reclame.

Tag-uri:
toader, diicot, horodniceanu, augustin lazar, lazar, lazar toader


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1658.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1658-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Toader a observat că există principii pe care prelungirea mandatului procurorului-șef al DIICOT se putea face, dar modul în care Lazăr a realizat acest lucru i se pare, în continuare, problematic. „Explicația este una de natură funcțională. Evident că am și eu rezervele mele, de ministru al Justiției, vis a...

Preluat de la EVZ