Horoscop Pe 24 mai s-au născut Regina Victoria, Bob Dylan, Jean-Paul Marat, Gary Burgfhoff, Mihail Şolohov, Fory Etterle, Radu Voinea, Anghel Rugină, Benone Sinulescu.

Horoscop În calendarul creștin ortodox este Sf. Simeon cel din Munele Minunat. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop Zi fastă. Simbolic, gradul patru al Gemenilor, simbolul lui Beros din insula Kos, este ziua Grădinii, amintind de Eden, de Paradis, de locul de origine al tuturor oamenilor.

Nimic în „kalendar”.

Horoscop Totuşi, în gromovnicul pentru anul 1786 se spune că, din bătrâni, ziua de 24 mai era dedicată îngrijirii florilor din grădină. Ceea ce confirmă anticul simbol astrologic. Şi îngrijirea domniilor voastre, frumoase doamne!

Iată două vești pe care le-am primit în curierul de Bruxelles și le-am considerat de interes public, pentru că sunt și în Buletinul nr. 19 al Reprezentanței Comisei Europene în București.

Horoscop. Investițiile în cercetare și inovare reprezintă viitorul Europei. Noua Agendă europeană pentru cercetare și inovare, prezentată de Comisia Europeană, săptămâna trecută, propune o serie de acțiuni concrete care să aprofundeze capacitatea de inovare a Europei și să ofere o prosperitate durabilă.

Vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, a declarat: „Europa deține o capacitate de cercetare de talie mondială și o bază industrială solidă. Însă trebuie să facem mai mult – mult mai mult – pentru a transforma această excelență în succes. Noile megatendințe, precum inteligența artificială și economia circulară, vor produce schimbări profunde în societate și economie. Trebuie să acționăm cu rapiditate pentru a putea conduce noul val de inovare și a stabili un standard pentru concurența mondială.”

Comisia invită liderii UE să discute și să ofere orientare strategică pentru acțiuni precum:

  • garantarea faptului că reglementarea și finanțarea sunt favorabile inovării, prin acordarea de prioritate transpunerii Directivei privind cadrele de restructurare preventivă, aplicarea de către autoritățile publice a orientărilor din 15 mai, adoptarea rapidă a următorului buget 2021-2027 al UE cu alocarea de 100 miliarde euro pentru programe precum Orizont Europa și Euratom, desfășurarea inițiativei VentureEU și simplificarea suplimentară a normelor UE privind ajutoarele de stat privind acest domeniu;
  • activități de pionierat în domeniul inovării creatoare de piețe, precum înființarea unui Consiliu European al Inovării de mare amploare, cu un buget inițial de 2,7 miliarde euro, care să contribuie la identificarea și intensificarea activităților de inovare cu evoluție rapidă, risc ridicat și potențial puternic pentru a crea piețe complet noi;
  • lansarea unor misiuni de cercetare și inovare la nivelul UE cu obiective îndrăznețe și ambițioase și cu o valoare adăugată europeană puternică, care să încurajeze investițiile și participarea diferitelor sectoare și discipline științifice pentru soluționarea comună a unor provocări.

Investițiile în cercetare și inovare reprezintă investiții în viitorul Europei. Ele ne ajută să concurăm la nivel mondial și să ne păstrăm modelul nostru social unic. Ele îmbunătățesc existența cotidiană a milioane de oameni aici în Europa și în jurul lumii, contribuind la soluționarea unora dintre cele mai mari provocări societale și generaționale cu care ne confruntăm.

Cu doar 7% din populația mondială, Europa atrage 20% din investițiile mondiale în cercetare și dezvoltare, produce o treime din toate publicațiile științifice de calitate și deține o poziție de lider mondial în sectoare industriale precum industria farmaceutică, industria chimică, ingineria mecanică și moda.

Însă Europa a rămas, de asemenea, în urmă în multe domenii. Întreprinderile din UE cheltuiesc mai puțin pentru inovare decât concurentele lor (1,3% din PIB, comparativ cu 1,6% în China, 2% în Statele Unite, 2,6% în Japonia sau 3,3% în Coreea de Sud). Capitalul de risc continuă să fie subdezvoltat în Europa.

Horoscop Peste o sută de ani de cinema la Festivalul Filmului European 2018 Ajuns la ediția cu numărul 22, Festivalul Filmului European (FFE) se desfășoară, în perioada 7 mai – 3 iunie, la București, Galați, Râmnicu Vâlcea, Tîrgu Mureș, Timișoara, Alba Iulia, Iași și Sibiu. Organizat de Institutul Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, FFE 2018 stă sub semnul Anului european al patrimoniului cultural.

Festivalul a debutat în data de 7 mai, la Teatrul Național București, cu comedia dramatică “Au revoir là-haut / La revedere acolo sus” (Franța, 2017, în regia lui Albert Dupontel).

Ediția din București (7 – 13 mai) se desfășoară în următoarele săli: Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Institutul Balassi, Centrul Ceh, Institutul Cervantes, Muzeul Național al Literaturii Române și la Spațiul Public European. O parte dintre proiecții sunt însoțite de întâlniri cu cineaști și actori, concerte, dezbateri și alte evenimente speciale.

FFE 2018 va continua apoi în următoarele orașele: Galați (11 – 13 mai), Tîrgu Mureș (18 – 20 mai), Râmnicu Vâlcea (18 – 20 mai), Timișoara (24 – 27 mai), Alba Iulia (25 – 27 mai), Iași (1 – 3 iunie) și Sibiu (1 – 3 iunie).

Accesul la proiecțiile programate în sălile centrelor și institutelor culturale ale statelor membre partenere este gratuit. Biletele pentru filmele proiectate la cinematografe pot fi achiziționate de la casele de bilete ale acestora.

٭ ٭ ٭

Horoscop Dar altceva doream să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți. Acum câțiva ani am găsit carnetul de însemnări și scrisorile tatălui meu, locotenetul în aviația regală Ștefănescu Stan Liviu, nom de guerre Harry, din timpul ultimului război mondial, să dea Domnul ultimul să fie! Spuneam, într-un articol, că tatăl meu a cerut o zi de permisie de pe frontul de Est, ca să vină cu avionul lui, un Focke-Wulf 190 Panzerjegerflugzeug, la aerodromul Popești-Leordeni, baza Grupului de aviație Paris, condus de căpitanul în aviația regală Dan Valentin Vizanty, nom de guerre Mon Cher. Am explicat în câteva articole de ce tata zbura pe FW-190 și am primit confirmări de la urmașii mecanicului de bord al tatălui meu și din partea generalului Ion Dobran, cel care are la activ 18 avioane inamice doborâte în WW2.

Horoscop Acest lucru se întâmpla după miraculoasa victorie a lui Mon Cher împotriva a aproape o sută de Lockheed P-38 Lightning, din 10 iunie 1944. Tata scria că i-a adus instructorului lui de zbor, capitanul Dan Vizanty, o sticlă de șampanie franțuzească, pentru sărbătorirea victoriei, așa cum era obiceiul pe atunci. Spre surpriza mea bucuroasă am primit imediat un email de la Ana Maria Vizanti, fata și moștenitoare în calități a celebrului zburător pe IAR-80 și 81, cel care avea numărul miraculos 344 pe ampenajul vertical al avionului lui de luptă. Am câțiva corespondenți pe care îi consider prietenii mei buni, cu toate că nu i-am văzut niciodată, dar ne legă aceleași valori, aceiași concepție despre viață. Ana Maria este prima dintre acești prieteni de corespondență!

Horoscop Nu am refăcut ritualul aducerii sticlei de șampanie, de la fiul lui Harry, către fiica lui Mon Cher, dar este unul dintre lucrurile care mă ține în viață, faptul că în preajma zile de 10 iunie, întotdeaună mă uit la sticle de șampanie! Toate la timpul lor.

Horoscop Așa că nu m-am mirat când am primit un nou email de la Ana Maria Vizanti în care mă informează că vineri, 25 mai, se va deschide în orașul unirii, Alba Iulia, o expoziție omagială despre căpitanul din aviația regală Dan Valentin Vizanty, la Cercul Militar din oraș. Există acolo, în acel oraș frumos, mai mulți oameni inimoși și o asociație puternică de aeromodele. Eu cu beteșugurile cele multe, cu rugăciunile atonite și cei opt căței nu pot să părăsesc pustnicia, dar vă invit pe domniile voastre, cei din Alba Iulia, sau în trecere pe acolo, să vizitați expoziția și apoi să-mi povestiți și mie, știți unde, la [email protected]! Nu-i uitați niciodată pe cei care au luptat pentru România!

Am descoperit multe similitudini între cei doi aviatori, între Mon Cher și Harry, își iubeau țara mai presus de viața lor, trăiau periculos, iubeau cu patimă și erau mari actori pe scena teatrelor din Botoșani și București. Rolul lui Cyrano a fost celebru pentru Dan Vizanty, dar am găsit, într-un album vechi, o fotografie cu tatăl meu, care interpreta rolul lui Ion din ”Năpasta” pe scena teatrului ”Regina Maria” – dar asta este o altă poveste.

Horoscop O să vă povestesc multe despre Mon Cher și Harry, s-au strâns multe informații, am primit și de peste ocean, din arhiva ”Star and Stripes” unele articole interesante, dar nu este nicio grabă, toate la timpul lor, mâine este, în definitiv, o altă zi!

٭ ٭ ٭

Tag-uri:
horoscop, dan vizanty, mon cher, radu ștefănescu, astrologie, destin, viitor, speranta


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1700.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1700-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
Horoscop Pe 24 mai s-au născut Regina Victoria, Bob Dylan, Jean-Paul Marat, Gary Burgfhoff, Mihail Şolohov, Fory Etterle, Radu Voinea, Anghel Rugină, Benone Sinulescu. Horoscop În calendarul creștin ortodox este Sf. Simeon cel din Munele Minunat. Nimic în ”Kalendar”. Horoscop Zi fastă. Simbolic, gradul patru al Gemenilor, simbolul lui Beros din...

Preluat de la EVZ