Dr. Gigă Gheorghe, medic obstetrician, ne-a povestit cum a fost imortalizată una dintre cele mai emoționante fotografii din lumea medicală mondială. „A fost o naștere prin cezariană și atât micuța cât și mămica sunt perfect sănătoase. Am adus pe lume peste 1.000 de copii, dar acest moment a fost cu adevărat unic. Fetița a prins în mână stetoscopul neonatologului care a preluat-o din prima secundă de viață. Anestezistul a reușit să imortalizeze momentul”, ne-a povestit dr. Gheorghe despre fotografia care a impresionat până la lacrimi pe toți angajații clinicii private la care profesează.

„A fost deliciul zilei. Mămica are rude care lucrează în sistemul medical și acesta a fost, poate, un semn că și ea va îmbrăca halatul alb de medic”, mai spune doctorul.

Astfel de fotografii sunt rarisime

Doar câteva astfel de momente au fost imortalizate în întreaga lume, iar o astfel de poză intră, adesea, în lucrările științifice medicale. Gestul, de-a dreptul înduioșător fără îndoială, este studiat în medicină ca o conștientizare a exteriorului de către bebeluși, cât și a actelor reflexe.

În concluzie, această imagine ar putea ajunge în scurt timp în cele mai importante jurnale medicale ale lumii, onorând medicina românească.

Tag-uri:
stetoscopul, medicului, bebelus, copil


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1782.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1782-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Dr. Gigă Gheorghe, medic obstetrician, ne-a povestit cum a fost imortalizată una dintre cele mai emoționante fotografii din lumea medicală mondială. „A fost o naștere prin cezariană și atât micuța cât și mămica sunt perfect sănătoase. Am adus pe lume peste 1.000 de copii, dar acest moment a fost...

Preluat de la EVZ