„Am luat decizia de a fi alături de colegii mei din guvernarea Ponta, guvernare în care noi am făcut multe lucruri bune și cu care am câștigat alegerie din 2016. Supărarea mea față de conducerea partidului este cunoscută, lipsa de consecvență și de deprofesionalizare continuă. Nu mai pot fi părtaș cu toate aceste lucruri pe care le induce domnul Dragnea. Poate în promisiune va distruge PSD, cum unii prevedeau acum ceva vreme. Stânga românească trebuie să rămână reprezentată de oameni profesioniști. Ce se întâmplă acum în PSD nu mai are nicio legătură cu PSD. E doar o mică grupare de la PDL care a pus mâna pe putere.(…) Liviu Dragnea trebuie să înțeleagă că trebuie să termine cu ipocrizia. Suntem foarte mulți nemulțumiți”, a spus Bănicioiu, potrivit Antena.3.

Plecări din PSD în „barca” lui Ponta. Dragnea: Nu vor reuşi! Este vorba de o atitudine de şobolan

Mai mulți PSD-iști, printre care Marilena-Emilia Meiroşu, Cătălin Nechifor, Mircea Titus Dobre şi Gabriela Podaşcă, s-au hotărât să plece din grupul parlamentar al social-democraților și să treacă în tabăra fostului premier Victor Ponta.

Plecările au ca scop crearea unui nou grup parlamentar ProRomânia, partidul fondat de Victor Ponta și fostul lider ALDE, Daniel Constantin.

Potrivit regulamentului Camerei Deputaților, pentru a fi înființat un grup parlamentar este nevoie de minim zece membri.

De altfel, chiar Victor Ponta și-a anunțat planurile, pe Facebook.

„Echipa #ProRomania trebuie să crească pentru a avea capacitate profesionalăși politică – mă bucur că doi deputați tineri , dar cu experiență politică , sunt acum alături de mine pe acest drum dificil dar corect”, a scris Ponta.

De partea cealaltă, președintele PSD Liviu Dragnea a criticat demersul lui Victor Ponta de a strânge social-democrați de partea sa, acuzându-l de „o atitudine de șobolan”.

„Nu vor reuşi (să ia oameni din PSD -n.r.), este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată. Miza finală nu este guvernarea, sunt dispuşi să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate “, a declarat, miercuri seară, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Tag-uri:
Banicioiu, demisia, psd, ponta, dragnea, liviu dragnea, psd dragnea, nicolae banicioiu, pro romania, victor ponta


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1848.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1848-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Am luat decizia de a fi alături de colegii mei din guvernarea Ponta, guvernare în care noi am făcut multe lucruri bune și cu care am câștigat alegerie din 2016. Supărarea mea față de conducerea partidului este cunoscută, lipsa de consecvență și de deprofesionalizare continuă. Nu mai pot fi...

Preluat de la EVZ