Vladimir Putin a anunțat că va renunța în 2024 la președinția Rusiei, atunci când va expira mandatul actual.

Președintele rus va respecta astfel constituția țării sale, care precizează că este interzisă efectuarea consecutivă a mai multor mandate prezidențiale.

Pe de altă parte, Vladimir Putin nu va renunța, cel mai probabil, la putere, lucru pe care l-a făcut și în 2008, când a preluat funcția de premier, după ce și-a dus până la capăt două mandate consecutive.

„Mereu am respectat cu strictețe constituția Federației Ruse. În constituție este clar că nimeni nu poate servi mai mult de doi termeni la rând … intenționez să respect această regulă”, a declarat Putin.

Tag-uri:
putin, mandat, constitutie, presedinte, rusia, presedintie


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1849.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1849-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Vladimir Putin a anunțat că va renunța în 2024 la președinția Rusiei, atunci când va expira mandatul actual. Președintele rus va respecta astfel constituția țării sale, care precizează că este interzisă efectuarea consecutivă a mai multor mandate prezidențiale. Pe de altă parte, Vladimir Putin nu va renunța, cel mai probabil, la...

Preluat de la EVZ