În cadrul emisiunii „Actualitatea Românească”, difuzată de postul B1TV, moderată de Sorina Matei, jurnalista a prezentat o comparație a situației prezentate de Laura Codruța Kovesi, la ONU, față de cifrele reale, din Justiție.

Șefa DNA a spus că în ultimii cinci ani instituţia a trimis în judecată 68 demnitari/oficiali de rang înalt: 14 miniştri şi foşti miniştri şi 53 de membrii ai Parlamentului.

„În aceeaşi perioadă, DNA a dispus măsuri asiguratorii de peste 2,3 miliarde dolari”, a declarat Kovesi.

Sorina Matei a atras atenția, însă, că în conformitate cu datele oficiale, prezentate chiar de instituția anticorupție, cifra avansată de Laura Kovesi este mincinoasă, deoarece, din cei peste 2,3 miliarde de dolari, la cât este estimată evaluarea confiscărilor DNA, instanțele de judecată au dispus confiscarea a jumătate din această valoare. Adică, prin deciziile judecătorilor, statul român a recuperat bani și bunuri de circa 1,2 miliarde de dolari.

Tag-uri:
Kovesi, ONU, critica, Sorina Matei


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1860.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1860-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
În cadrul emisiunii „Actualitatea Românească”, difuzată de postul B1TV, moderată de Sorina Matei, jurnalista a prezentat o comparație a situației prezentate de Laura Codruța Kovesi, la ONU, față de cifrele reale, din Justiție. Șefa DNA a spus că în ultimii cinci ani instituţia a trimis în judecată 68 demnitari/oficiali de...

Preluat de la EVZ