Liderul nord-coreean Kim Jong-un “este decis” ca întâlnirea cu președintele SUA, Donald Trump, stabilită la Singapore să aibă loc, iar mesajul transmis de șeful de la Casa Albă este pe aceeași linie.

Donald Trump a subliniat, sâmbătă seara, că data de 12 iunie stabilită pentru discuții “nu s-a schimbat”, relatează BBC.

Anunțul vine după ce joi, Trump a anulat summitul, citând “ostilitatea” Coreei de Nord, ulterior, după mesajele de la Phenian, declarațiile fiind nuanțate.

Liderii din Coreea de Nord și Coreea de Sud au convenit să “se întâlnească frecvent”, a transmis agenția de presă nord-coreeană, KCNA.

La întrevederea surpriză de sâmbătă, discuțiile dintre liderii celor două Coreei au durat aproximativ două ore. Moon Jae-in și Kim Jong-Un s-au întâlnit în zona demilitarizată dintre cele două țări.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Coreei de Sud a declarat că, sâmbătă, cei doi lideri a avut loc un schimb de opinii “sincer”.

“Aceștia au anunțat că se vor întâlni frecvent în viitor pentru a facilita dialogul”, Kim Jong-Un și Moon Jae-in exprimându-și dorința de “a face eforturi comune pentru denuclearizarea peninsulei coreene”, relatează KCNA.

O echipă de oficiali Casa Albă urmează să se deplaseze în acest weekend la Singapore pentru a pregăti posibilul summit între președinte american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a declarat un purtător de cuvânt al Administrației de la Washington, potrivit agenției Reuters.

Anterior, publicația Politico a relatat că o echipă de 30 de oficiali de la Casa Albă și Departamentul de Stat se pregătește să plece weekendul acesta la Singapore.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul și ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită inițial, 12 iunie.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/kim-jong-un-este-decis-ca-intalnirea-cu-trump-sa-aiba-loc-trump-data-de-12-iunie-nu-s-a-schimbat-49133.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/kim-jong-un-este-decis-ca-intalnirea-cu-trump-sa-aiba-loc-trump-data-de-12-iunie-nu-s-a-schimbat-49133-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv