„Vreau să fie foarte clar: salut faptul că atât România cât și Bulgaria vor să adere la spațiul Schengen. Suntem conștienți de tot efortul depus în acest sens, însă munca lor este departe de a se fi terminat. Cele două state trebuie să îndeplinească mai multe condiții menționate în MCV. Corupția este unul dintre ele. O înțelegere este o înțelegere, și nu putem permite țărilor care nu îndeplinesc aceste cerințe să intre în Spațiul Schengen,” a declarat șeful Executivului olandez.

Europarlamentarul Maria Grapini a scris că prim-ministrul Olandei a enervat-o „mai rău ca Macron”, întrucât „cu tuperu” condiționează primirea României în Schengen de MCV.

„Zi grea,nu pentru ca a fost 13 ci pentru ca,din păcate trebuie sa luptam pentru drepturile ce ni se cuvin de drept! M-a enervat prim-ministrul Olandei mai rau ca Macron! Cu tupeu a raspuns la ce-a vrut si cum a vrut,la întrebările primite azi in Parlament! Legat de primirea Romaniei si Bulgarie in Schengen a raspuns sec: cat este MCV -ul el nu va vota! Dar regulamentul Scgengen,valabil pentru toate statele membre ,deci si pentru noi,nu prevede aceasta condiționalitatea! Cer Președintelui Romaniei la Consiliul viitor sa ridice aceasta problema! O va face sau trebuie sa se mai gândească? Trebuie sa avem reprezentanți ai statului care reprezintă interesele Romaniei si se lupta( diplomatic desigur) pentru ele!

Va doresc noapte buna si ma iertati ca mi-am descărcat oful!”, a scris Maria Grapini, joi noaptea, pe Facebook.

În cadrul unei conferinței comune , la Bruxelles, cu președintele Klaus Iohannis, președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker a declarat că în acest moment sistemul judiciar din România funcționează, dar că CE nu va accepta pași înapoi în ceea ce privește statul de drept.

„Dacă legile justiției rămân în această formă, discutăm în alți termeni despre Schengen și MCV”, a spus Jean Claude Juncker.

Tag-uri:
Romania, Schengen, MCV, Olanda, Maria Grapini


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1064.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1064-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Vreau să fie foarte clar: salut faptul că atât România cât și Bulgaria vor să adere la spațiul Schengen. Suntem conștienți de tot efortul depus în acest sens, însă munca lor este departe de a se fi terminat. Cele două state trebuie să îndeplinească mai multe condiții menționate în...

Preluat de la EVZ