Președintele SUA, Donald Trump, le-a spus liderilor din Grupul țărilor puternic industrializate (G7) că fosta regiune ucraineană Crimeea aparține Rusiei deoarece locuitorii vorbesc limba rusă, afirmă surse citate de site-urile Buzzfeed News și Axios.com.

Donald Trump a făcut aceste afirmații în cursul summitului G7, desfășurat săptămâna trecută în provincia canadiană Quebec.

Doi diplomați prezenți la întrevedere au declarat sub protecția anonimatului pentru site-ul BuzzFeed News că Donald Trump a exprimat nemulțumire că Moscova nu a fost invitată la summit. În contextul în care liderii prezenți i-au explicat că Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, președintele SUA a menționat că regiunea Crimeea aparține Rusiei pentru că locuitorii vorbesc limba rusă.

Rusia a anexat ilegal regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, atrăgându-și sancțiuni internaționale și măsura excluderii din G8.

În cursul dineului de la summitul G7, Donald Trump a mai afirmat, potrivit surselor citate, că “Ucraina este una dintre cele mai corupte țări din lume”.

Donald Trump a afirmat și public că Rusia trebuie să fie reprimită în Grupul țărilor puternic industrializate. “Acest grup obișnuia să fie G8, nu G7. S-a întâmplat ceva în urmă cu ceva timp astfel că Rusia nu mai este membră”, a spus președintele SUA.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/surse-trump-a-afirmat-ca-regiunea-crimeea-apartine-rusiei-intrucat-locuitorii-vorbesc-rusa-49640.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/surse-trump-a-afirmat-ca-regiunea-crimeea-apartine-rusiei-intrucat-locuitorii-vorbesc-rusa-49640-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv