“Ca propaganda Noii Securitati minte odios cu privire la modificarile facute la Codul de procedura penala, la fel cum a facut in cazul modificarilor la legile justitiei, nu mai e de mirare. Dar sa vezi pretinsi intelectuali care musca la aceasta propaganda, cand ei ar trebui sa fie primii care sa treaca prin filtrul critic astfel de mesaje propagandistice, confirma inca odata de ce in Romania asa-zisa dreapta e praf.

Una dintre aceste minciuni propagate asiduu de propagandisti este faptul ca, in urma modificarilor la CPP, o persoana achitata in prima instanta nu ar mai putea fi condamna in apel decat daca se aduc probe noi. “In acel fel apelul devine unul de forma”, sustine propaganda.

Este suficient sa te uiti in CPP si in modificarile la art. 421 ca sa constati singur ca afirmatia de mai sus este o minciuna.

Culmea, una dintre goarnele Noii Securitati care propaga aceasta minciuna este Raluca Pruna, fosta ministra a justitiei, in contextul in care EA INSASI a fost cea care, printr-o ordonanta de urgenta din mai 2016 (deci nu printr-o lege), a modificat prevederile de la judecarea apelului, cand e vorba de achitare, exact in acest sens:

“a) desființează sentința primei instanțe și pronunță o nouă hotărâre, procedând potrivit regulilor referitoare la soluționarea acțiunii penale și a acțiunii civile la judecata în fond.

Instanța de apel readministrează declarațiile pe care prima instanță și-a întemeiat soluția de ACHITARE, dispozițiile art. 374 alin. (7)-(10) și ale art. 383 alin. (3) și (4) aplicându-se în mod corespunzător;” – art. 421 pct. 2 din CPP.

Aceasta litera din CPP a fost modificata de Guvernul Ciolos prin OUG 18 din 18 mai 2016. Ca sa nu existe discutii, aveti captura mai jos.

CPP il gasiti aici. Mergeti la art. 421:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/120611

Motivul pentru care Pruna a facut aceasta modificare in CPP in 2016 a venit in urma deciziei CEDO Mischie v. Romania, prin care Romania a fost condamnata pentru ca Mischie a fost condamnat de ICCJ direct in recurs, fara probe noi, desi fusese achitat in primele doua instante”

Mai pe larg puteţi citi AICI.

Tag-uri:
propagandiştii, Noii Securităţi, mint odios, CPP, Prună, ÎCCJ


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1466.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1466-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
'Ca propaganda Noii Securitati minte odios cu privire la modificarile facute la Codul de procedura penala, la fel cum a facut in cazul modificarilor la legile justitiei, nu mai e de mirare. Dar sa vezi pretinsi intelectuali care musca la aceasta propaganda, cand ei ar trebui sa fie primii...

Preluat de la EVZ