- Stiri
- No Comment
Cuptor patiserie pentru produse de patiserie de inalta calitate
Oricare ar fi vremurile, in ciuda tuturor schimbarilor, un lucru ramane neschimbat – oamenii iubesc produsele de patiserie delicioase si, in acelasi timp, sunt prea lenesi sa le pregateasca ei insisi.
In primul rand, ai nevoie de un cuptor patiserie pentru a prepara cele mai bune produse de patiserie. Aceste produse gata facute sunt foarte apreciate si solicitate, intrucat acopera multe domenii ale vietii umane – de la dorinta banala de a te rasfata cu aceste produse, pana la cei care doresc sa guste ceva pe fuga in drum spre serviciu.
Astazi gasesti o patiserie la fiecare colt, iar consumatorul este rasfatat de oferte. Insa, fiecare proprietar al unei patiserii ar trebui sa iasa in evidenta, sa puna accent pe individualitatea produselor sale si sa atraga astfel clientii.
Dar nici cele mai bune materii prime, retetele tehnologice dovedite si mainile pricepute ale patiserilor nu te vor ajuta, daca dotarea tehnica a bucatariei lasa de dorit. Cuptoarele de patiserie selectate in mod corespunzator, iti vor oferi un aspect reprezentativ al produselor finite, care va afecta direct cererea de produse in randul consumatorilor.
Cuptorul de patiserie trebuie sa distribuie caldura uniform in interiorul camerei. Nu exista nimic mai rau decat produsele care se ard pe o parte si raman crude pe cealalta parte. Coacerea necorespunzatoare a produselor va afecta proprietatile estetice si gustative finale. Acest lucru este valabil mai ales pentru produse de patiserie.
Cuptor patiserie cu convectie
Cele mai citite articole
Cuptoarele cu convectie sunt cele mai de succes in distribuirea caldurii, al caror principiu se bazeaza pe simbioza ventilatoarelor si a incalzirii. Datorita aerului cald dinamic, temperatura este aceeasi in fiecare punct.
Optiunea de umidificare cu abur. Multe produse de patiserie necesita umidificare suplimentara cu abur in timpul procesului de coacere. Din acest motiv, ar trebui sa alegi un cuptor patiserie cu aceasta functie.
Camera de lucru inalta. Produsele precum briose, chifle, datorita specificului modelarii si amenajarii, cresc in principal in sus si de aceea volumul de lucru ar trebui sa permita produselor sa se coaca confortabil, fara riscul de a atinge partea superioara a camerei.
Asigura functionare la temperaturi scazute. Acest lucru se aplica acelor retete care necesita uscarea si nu coace produselor de patiserie. Un cuptor patiserie cu aceasta functie, mentine temperatura in interiorul camerei, in ciuda faptului ca usa se deschide periodic.
De asemenea, la un astfel de cuptor patiserie, ai optiunea de a regla separat elementele de incalzire superioare si inferioare. Datorita acestui lucru, se poate obtine o crusta maro-aurie, fara ca produsul sa se usuce.
Exista o gama larga de modele de cuptoare patiserie, pentru 4 tavi, pentru 6 tavi, 10 sau 16 tavi si le poti alege in functie de nevoile tale. Astfel de cuptoare patiserie au o viteza de convectie stationara sau reglabila (miscarea aerului in interiorul camerei).