• ianuarie 14, 2022

Avantajele folosirii unei bariere auto automate

Avantajele folosirii unei bariere auto automate

O bariera auto automata asigura o supraveghere atenta in parcare, mentinerea unui tranzit fluid in parcare, precum si restrictionarea persoanelor neautorizate in zonele rezidentiale private.

Bariera este in principal folosita intr-o parcare, dar poate fi intalnita si in multe alte locuri, unde trecerea este strict limitata, controlata sau platita.

Barierele auto pot fi mecanice sau automate, insa primul tip este intalnit din ce in ce mai rar. Barierele automate inlocuiesc masiv echipamentele mecanice tehnic invechite, deoarece prezinta mult mai multe avantaje fata de acestea. In acest articol se va face referire la 4 avantaje ale utilizarii barierelor auto automate.

Reducerea costurilor de securitate

Asigurarea securitatii in orice loc este scumpa, mai ales atunci cand se foloseste forta de munca. Securitatea fizica a unei parcari consuma resurse financiare semnificative, dar in acelasi timp nu este foarte eficienta si fiabila. Bariera automata este activata electronic, printr-un anumit tip de identificare sau dupa plata unei taxe. Este foarte usor de actionat, iar costul intretinerii sale este nesemnificativ in comparatie cu agentii de securitate.

Inchidere automata dupa trecerea masinilor

Barierele automate, dupa cum sugereaza si numele lor, indeplinesc fiecare functie conform unui program predefinit. De exemplu, bariera ofera un permis, dupa identificarea sau plata corespunzatoare a unei anumite taxe, apoi se va inchide automat dupa trecerea masinii. Acest lucru asigura controlul complet al accesului, asigurand inaccesibilitatea locului pazit pentru vehiculele ulterioare.

Posibilitate de deschidere pietonala

Cele mai citite articole

Majoritatea locurilor cu acces restrictionat sau controlat utilizeaza bariere auto in principal pentru a impiedica trecerea masinilor. Alte tipuri de echipamente sunt folosite pentru restrictionarea trecerilor de pietoni. Bariera automata permite pietonilor sa traverseze zona controlata fara probleme, activand optiunea de trecere a pietonilor. Aceasta caracteristica este utilizata nu numai in parcari, ci si la intrarile in parcuri, hoteluri, terenuri de sport si multe altele.

Compatibilitate excelenta cu orice alt sistem de control al accesului

Barierele controlate electronic pot fi combinate cu alte sisteme si dispozitive de control, cum ar fi:

  • cititoare de carduri;
  • terminale biometrice;
  • codificatoare sau sisteme de taxare automata.

Bariera auto automata este un mijloc excelent de asigurare a accesului reglementat in zone rezidentiale strict pazite. In cazul in care bariera este conectata la un sistem de identificare prin intermediul unei carti de identitate, cip sau date biometrice, numai persoanele autorizate au dreptul sa treaca. Bariera auto poate functiona impreuna cu sistemele de control ale programului de lucru, iar la identificare, sistemul genereaza date despre ora de trecere a fiecarui angajat.

In parcarile din locuri cu acces platit, cum ar fi complexe comerciale si sportive, spitale, hoteluri etc., bariera automata poate fi conectata la un dispozitiv de autoincarcare si astfel asigura cea mai eficienta colectare a taxelor fara a fi nevoie de investit suplimentar fonduri pentru infiintarea caselor de marcat, angajarea casierilor etc.

Sistemele automate asigura raspunderea maxima nu numai a fondurilor colectate din taxe, ci si a fluxului de trecatori si, daca este necesar, pot fi facute anchete pentru anumite zile, ore sau pentru anumite persoane si masini.

Cele mai citite articole

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *