• mai 2, 2022

Cum deosebim paharele în funcție de băutură?

Cum deosebim paharele în funcție de băutură?

O băutură trebuie să fie în primul rând gustoasă, bineînțeles, dar nu doar atât. Este foarte important ca aceasta să fie servită așa cum trebuie. Designul paharelor s-a transformat în timp, deoarece paharul potivit trebuie să evidențieze aroma și calitățile băuturii.

Tipuri de pahare pe care să le ai în restaurant

Nu este de ajuns să existe într-o locație de HoReCa doar un singur tip de pahar care să fie folosit la orice tip de băutură. Acest lucru nu este plăcut. Fiecare băutură se potrivește unui anumite tip de pahar.

La RoseHome găsiți tipurile de pahare disponibile deja așezate în categorii. Există pahare apă, pahare băuturi calde, pahare bere pahare cocktail și spirtoase, pahare desert, pahare policarbonat, pahare vin, sticle și carafe, tiki și mugs.

Este important să dețineți pahare de toate tipurile, pentru a putea servi întotdeauna băuturile așa cum trebuie.

De asemenea, este foarte important ca paharele pe care le achiziționați pentru locația dumneavoastră să fie de calitate. Un pahar de calitate deține beneficii pe termen lung, ceea ce înseamnă că nu va trebui înlocuit prea curând.

Alege magazine care colaborează doar cu branduri de renume, care crează cele mai bune articole pentru locațiile de HoReCa. Dacă materialul este unul premium, atunci avantajele pot fi: rezistență mare la ciobire, spargere, curățarea acestora după folosire la mașina de spălat vase, plus frumusețe.

Materialele disponibile la RoseHome sunt: sticlă, sticlă Excellence, sticlă Xtreme, tritan, ceramică, email, inox, oțel inoxidabil, plastic, policarbonat, policristal, polipropilenă și porțelan. Acestea au diferite forme, culori, texturi și dimensiuni, potrivite pentru orice nevoie și preferință.

Cum deosebești paharele de apă de cele de băuturi alcoolice? 

Paharele de apă sunt de obicei cilindrice, au formă circulară, înălțimea mult mai mare decât raza cercului și nu au picior. Bineînțeles că pot exista și alte forme. Un pahar de apă trebuie să fie încăpător, de aproimativ 200,250 sau 300 ml, deoarece apa se bea în cantități mari. În acest tip de pahare se pot servi și băuturile non-alcoolice.

Paharele de vin sunt rotunde, au picior, și au destinații specifice: pahare vin alb, pahare vin roșu și roze. Cele pentru vin roșu sunt mai mari, iar cele pentru vin alb sunt mai subțiri și mai înalte. Paharele de vin au de asemenea gura mai îngustă decât mijlocul paharului deoarece aromele vinului trebuie să rămână mai mult în pahar, altfel s-ar evapora mai repede. Volumul paharelor de vin este mai mare de 175 ml deoarece o sticlă se împarte la 4 persoane.

Paharele de coniac( de băuturi tari) sunt asemănătoare cu cele de vin, doar că sunt mult mai mici și cu piciorul scurt. Și acestea trebuie să păstreze aroma băuturii în interior cât mai mult și să permită agitarea ușoară a acesteia. Datorită piciorului, băutura nu se încălzește în interior.

Paharele de whisky nu au picior.

Cele mai citite articole

Paharele pentru cocktail au mai multe forme, sunt înalte și încăpătoare.

Paharele de shoturi sunt foarte mici, au aproximativ 30-50ml deoarece de obicei se beau dintr-o singură înghițitură.

Paharele de bere cuprind 4 tipuri: Pilsner, American Pint, Imperial Pint și halba de bere. Paharul Pilsner are formă conică, e înalt, suplu și este ideal pentru berile simple, tari și puternic acidulate. American Pint are forma unui cilindru îngustat spre bază. Imperial Pint creează o bulă în partea superioară ca să păstreze aroma. Halba de bere este înaltă, cu pereți groși și cu toartă, tocmai pentru a menține berea rece.

Cele mai populare băuturi din lume:

1.Ceaiul- cea mai consumată băutură din lume

2.Cafea- este consumată de peste 85% din adulți

3.Berea- una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice

4.Băuturi energizante- se comercializează ca oferind forță fizică și mentală

5.Vodcă- este compusă din apă și etanol

6.Vin- sunt consumate enorm în toată lumea

7.Coca Cola-sunt vândute 1,9 milioane de porții de produse zilnic

8.Laptele- în America s-au băut 20,2 galoane de lapte

9.Suc de portocale- este bogat în vitamina C.

Cele mai citite articole

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *