- Stiri
- No Comment
Iustin Paraschiv pariază pe centralele fotovoltaice în asigurarea autonomiei energetice a grupului Carmistin
Anul acesta, în 2022, Organizația Carmistin, fondată de antreprenorul Iustin Paraschiv, a anunțat semnarea unui parteneriat cu firma de inginerie și tehnologie Simtel Team.
Centrale fotovoltaice pentru companiile Carmistin destinate să reducă cheltuielile cu energia electrică
Simtel Team va fi responsabilă de lucrările de inginerie, proiectare, achiziții echipamente și materiale, montaj, testare și punere în funcțiune a respectivelor centrale fotovoltaice ce vor fi poziționate pe 18 amplasamente Carmistin.
Mai mult decât atât, după finalizarea lucrărilor, compania românească Simtel Team va asigura și mentenanța panourilor fotovoltaice, în număr de 10.500, ceea ce presupune monitorizarea 24/7, mici reparații realizate prompt în maxim 24 de ore și revizii anuale, totul pentru a preveni apariția oricăror altor potențiale situații neplăcute care ar conduce la întreruperi în furnizarea energiei electrice necesare desfășurării cu eficiență maximă a activităților din cadrul companiilor Carmistin.
Mai ales cînd este vorba de acest sector economic atât de important, cel agroindustrial, orice sincopă determinată de lipsa curentului electric se poate solda cu pierderi foarte importante și automat cu diminuarea profitului.
Marea diferență a energiei solare este că este înțeleasă ca o sursă 100% curată și durabilă, adică nu emite niciun tip de poluare în mediu, reducând impactul asupra ecosistemului și asigurând conservarea resurselor naturale.
Prin urmare, se prezintă ca o alternativă excelentă pentru activitatea economică a Carmistin, fără niciun prejudiciu asupra productivității muncii. În plus, contribuie la o afacere mult mai durabilă și corectă din punct de vedere ecologic.
Astfel, nu este de mirare că renumitul holding românesc va avea centrale fotovoltaice proprii, care îl va elibera de neplăcuta dependență de funizorii de electricitate care măresc tarifele la energie pe zi ce trece.
Beneficiile pe care Carmistin le va avea de la cele 10.500 panourile fotovoltaice care vor fi instalate
Plecând de la acest avantaj incontestabil, al câștigării independenței energetice, firmele din cadrul grupului pot să își:
● diminueze costurile până spre zero plata energiei electrice provenită din rețele externe;
Cele mai citite articole
● creșterea gradului de optimizare a procesele operaționale;
● scăderea amprentei de carbon;
● folosirea mult mai responsabilă a resurselor disponibile.
Schimbările climatice reprezintă la ora actuală, alături de războaie, cea mai mare amenințare pentru viitorul umanității. Consumul de combustibili fosili și activitățile din sectorul agricol sunt doi dintre principalii factori responsabili de emisia de gaze cu efect de seră care provoacă încălzirea globală.
Prin centralele fotovoltaice pe care Carmistin intenționează să le instaleze pe cele 18 amplasamente ale sale, nu doar că însumată, energia produsă va fi de circa 5.400.000 KWh doar în primul an, dar se vor putea și reduce noxele de dioxid de carbon emise în atmosferă cu aproape 3.300 tone pe an, fapt deloc de neglijat.
Energia verde și sectorul economic agroalimentar
Se știe că activitățile din mediul rural pot crește costurile cu energia, așa că asigurarea modalităților de reducere a acestora este esențială pentru creșterea unei afaceri de succes în sectorul agroindustrial, pe lângă posibilitatea de noi investiții.
Sunt numeroase activități desfășurate în ferme care necesită cheltuieli mari la factura de energie electrică. În acest fel, este posibilă optimizarea acestor servicii din energia solară, precum pomparea apei și electrizarea gardurilor, pe lângă asigurarea unei mai mari stabilități energetice pentru producție.
De asemenea, este de remarcat și faptul că sistemul fotovoltaic contribuie la reducerea costurilor energetice în creșterea păsărilor, cheltuieli care, conform specialiștilor ajung până la 27,5% din costurile unei ferme avicole.
Nevoile energetice ale exploatațiilor agricole pot fi satisfăcute cu ușurință prin energia electrică generată de la soare, o sursă inepuizabilă. Energia agrovoltaică este, de asemenea, legată de agricultura inteligentă, care va permite performanțe superioare datorită utilizării unor tehnologii precum inteligența artificială.
Trăim într-o lume din ce în ce mai competitivă, unde devine obligatoriu ca antreprenorii din sectorul agroalimentar să aibă o structură internă a costurilor din ce în ce mai optimizată și stabilizată. În acest fel, vor putea prezenta produse cu prețuri competitive pe piața națională și internațională. Iar Iustin Paraschiv și grupul de firme Carmistin pe care îl conduce a înțeles cu prisosință acest lucru.