Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat, ieri, că ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016 va fi una corectă, însă a adăugat că aceasta afectează imaginea SUA, relatează CNN.

În cadrul unui interviu acordat pentru The New York Times, președintele SUA a precizat că nu este preocupat de ancheta privind ingerințele Rusiei în alegerile americane din 2016 afirmând că nu a existat o ”complicitate cu Rusia”.

”Nu a fost nicio complicitate. Cred că Mueller va fi corect. (…) Aceasta dă o imagine foarte proastă a țării și pune țara într-o poziție foarte proastă. Cu cât se va termina mai repede, cu atât va fi mai bine pentru țară”, a declarat Trump.

Biroul Federal pentru Investigații (FBI), Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile. Cel puțin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a președintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpați în investigația din SUA privind ingerințele Rusiei.

Potrivit serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Moscova a negat în mod repetat aceste acuzații.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/donald-trump-ancheta-privind-ingerintele-rusiei-in-alegerile-americane-va-fi-una-corecta-45525.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/donald-trump-ancheta-privind-ingerintele-rusiei-in-alegerile-americane-va-fi-una-corecta-45525-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv