Fostul președinte al Yemenului Ali Abdullah Saleh a fost omorât, astăzi, în capitala țării, Sanaa, în urma unui atac al rebelilor huthi, a anunțat un post de radio aflat sub controlul insurgenților.

Presa controlată de rebelii din Yemen a anunțat, astăzi, “sfârșitul crizei trădării și moartea liderului lor”. La scurt timp, a apărut o înregistrare pe rețelele de socializare online în care un corp neînsuflețit ce semăna cu fostul președinte al Yemenului era purtat de rebeli cu ajutorul unei pături, informează site-urile BBC și Al Jazeera.

Surse din partidul lui Ali Abdullah Saleh, Congresul General Popular, au confirmat că acesta este mort.

Până săptămâna trecută, suporterii fostului președinte luptau de partea rebelilor huthi în războiul împotriva actualului președinte al Yemenului, Abdrabbuh Mansour Hadi.

Cu toate acestea, intensificarea tensiunilor din Sanaa a dus la declanșarea unei dispute, miercuri, în urma căreia cel puțin 125 de persoane au murit și alte 238 au fost rănite.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facțiuni ale insurgenților huthi, care îi oferă susținere fostului președinte Ali Abdullah Saleh, și forțele loiale Administrației conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizațiile teroriste Al-Qaida și Stat Islamic au intensificat activitățile în Yemen.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, alianța între huthi și Ali Abdullah Saleh s-a încheiat, iar în timpul weekendului situația a degenerat într-un conflict armat, desfășurat în Sanaa, capitala controlată de rebeli.

O coaliție internațională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenților huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morți, inclusiv 10.000 de civili.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/ali-abdullah-saleh-a-fost-omorat-sustin-insurgentii-huthi-44758.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/ali-abdullah-saleh-a-fost-omorat-sustin-insurgentii-huthi-44758-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv