• ianuarie 14, 2022

Cum să alegi oferta pentru internet și TV?

Cum să alegi oferta pentru internet și TV?

Internetul și televiziunea HD sunt deja prezente în aproape fiecare gospodărie. Cu toate acestea, unii oameni nu sunt mulțumiți de serviciile oferite sau vor să profite de oferte mai favorabile, de la alţi furnizori. Există însă câteva sfaturi de care trebuie să se ţină cont, atunci când se alege un abonament internet şi anume:

Definirea cerințelor minime pentru serviciul dorit

În primul rând, este important să se stabilească exact de ce serviciu este nevoie. Astăzi, dezvoltarea tehnologică a serviciilor de telecomunicații oferă o „mare” de soluții pentru confort și divertisment, dar este bine să se limiteze partea necesară a acestora la nevoile individuale. 

De exemplu, dacă se alege internet și TV, se poate alege o viteză minimă de internet, precum și ce canale preferate pot fi incluse în pachet.

Stabilirea limitei privind bugetul

Majoritatea consumatorilor nu au un buget prestabilit pentru internet și televiziune, deoarece se așteaptă să se familiarizeze mai întâi cu prețurile și serviciile de pe piață și apoi să evalueze ce fonduri ar cheltui. Cu toate acestea, este o idee bună stabilirea în prealabil a unei limite superioare care nu trebuie depășită, întrucât taxele pentru internet și TV reprezintă o cheltuială lunară și cel mai bine este să nu apară un efort financiar.

Compararea a cel puțin trei oferte înainte de a alege un furnizor

Cele mai citite articole

Este un avantaj că pe piaţă există o selecție largă de furnizori care oferă o varietate de servicii și oferte din care se poate alege. Fie că se doreşte o ofertă pentru internet sau TV, doritorii trebuie să analizeze bine și să o aleagă pe cea mai bună. 

Ce trebuie ştiut când se alege o ofertă?

Oferte de internet

În majoritatea cazurilor, viteza specificată în ofertă este cea maximă realizabilă, insă nu este garantată. Aceasta înseamnă că internetul de mare viteză depinde de calitatea infrastructurii construite de furnizor și de încărcarea rețelei, adică de  numărul de utilizatori și traficul pe care îl realizează la un moment dat. 

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, nevoile îndeplinesc din ce în ce mai multe soluții. Pentru a alege pe cea mai potrivită, este necesară familiarizarea cu diferitele opțiuni (internet wireless, internet prin cablu, internet mobil, internet prin satelit).

Oferte pentru TV

Se va alege un pachet TV în funcție de canalele preferate și de subiectele (filme, sport, științe populare, canale HD etc.) mai urmărite. De reţinut că, la prima vedere o taxă lunară poate părea mai mare pentru un pachet, însă poate fi mai avantajoasă pentru abonat, deoarece va include mai multe extraopțiuni. Dacă s-ar plăti separat aceste extraopțiuni, ar crește cu mult prețul aparent mai mic, în acest caz.

Aşadar, alegerea abonamentului de internet şi TV trebuie făcută cu mare atenţie, în cunoştinţă de cauză –  în caz contrar, se va plăti un serviciu de care abonatul  nu are nevoie sau pe care nu-l poate utiliza la capacitatea lui, din diverse motive.

Cele mai citite articole

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *