De ce ai nevoie de un detector camere?

De ce ai nevoie de un detector camere?

De ce sa fiu urmarit printr-o camera ascunsa daca nu sunt deputat, oligarh sau chiar o celebritate? Exista motive si te vor surprinde. Se pare ca viata de soarece gri si linistit te va tine departe de necazuri. Spionii, paparazzii, santajistii monitorizeaza doar pe cei celebri si bogati.  Nu toti sunt insa atat de „norocosi”. Detectorul de camere ascunse este conceput pentru a oferi protectie impotriva unei camera spion, de exemplu intr-un birou, intr-un apartament, hotel etc., prin detectarea activitatii unui semnal de frecventa radio intr-un larg interval de frecventa de la 1 megaherti la 6,5 ​​gigaherti. Un detector camere  iti permite sa detectezi camerele ascunse sau camuflate in obiecte obisnuite si aparent inofensive, cum ar fi un tablou, ceas, radio, televizor, detector de incendiu, gratar de ventilatie etc.

Detector camere – principiul de functionare

Detectoarele de camera iti permit sa detectezi semnalul de frecventa radio din surse ascunse de supraveghere (camere fara fir) si de ascultare (erori radio, erori GSM), precum si detectarea vizuala prin stralucirea lentilelor camerei, folosind o lentila laser IR ( chiar daca camerele sunt oprite). Un scaner RF in banda larga este utilizat pentru a detecta semnalele radio de la dispozitivele de interceptare si transmitatoare. Exista o antena telescopica retractabila pentru a imbunatati capacitatile de scanare. Cand sunt detectate dispozitive de urmarire ascunse, detectorul da automat un semnal cu sunet sau vibratie. Aparatul este compact, usor si convenabil, functioneaza atat autonom, cat si din retea si iti va proteja intimitatea acasa, la birou si intr-o calatorie de afaceri.

Cele mai citite articole

Cand este detectat un semnal RF, indicatoarele rosii de pe panoul frontal se aprind. Numarul de indicatoare intermitente indica puterea semnalului sau apropierea de sursa de emisie radio. Pentru a restrange zona de cautare, trebuie sa reduci nivelul de sensibilitate. Raza de detectie a semnalului de radiofrecventa depinde de puterea emitatorului: cu o putere a emitatorului de 50 – 200 mW, raza de detectie este de 0,3 – 0,5 m; la puterea emitatorului 300 – 600 mW raza de detectare 1,0 – 2,0 m; cu o putere a emitatorului de 800 – 1200 mW, raza de detectare este de 3,0 – 10,0 m. Pentru scanarea vizuala, trebuie sa apesi butonul LED (apoi LED-urile rosii de pe partea din spate se aprind) si inspectezi camera printr-o fereastra cu un filtru de lumina rosie. Lentilele camerei vor fi afisate ca puncte rosii stralucitoare. 

Tehnica de cautare a camerei ascunse

Pornesti detectorul si lumina busolei se va aprinde. Apesi o data pe butonul mare de pe panoul central al dispozitivului, indreptezi fereastra dispozitivului catre posibile locatii de instalare a camerelor ascunse, iar camerele se evidentiaza ca lumini rosii reflectate in fereastra de filtrare a dispozitivului. Inainte de a incepe cautarea, este recomandabil sa exersezi pe camerele conventionale (telefoane mobile, camere video de acasa etc.)

Cele mai citite articole